Düşük Lastik Basıncının Arabaya ve Yakıt Tüketimine Etkileri

Güvenliğiniz için doğru kalibrasyonda lastik basıncını yakalamak çok önemlidir. Düşük lastik basıncını göz ardı ederek  büyük riskler aldığınızı unutmamanız gerekmektedir. Peki nelerdir bunlar

Yoldayken veya arabanın komutlarınıza normal şekilde yanıt vermediğini hiç hissettiniz mi? Düşük lastik basıncında bu belirtiler oldukça yaygındır.

Bununla birlikte, bu durumun yaratabileceği trajik sonuçlara rağmen, birçok insan onu görmezden geliyor gibi görünüyor. Üreticilere göre, sürücülerin yarısından fazlası önerilen sınırların dışındaki basınçla çalışıyor. Bu nedenle onlardan biriyseniz, daha güvenli ve ekonomik bir şekilde koşmak istiyorsanız konseptlerinizi gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.

Lastik Basıncını Ayarlamanın Önemi

Sorunları önlemek ve aracı daha güvenli hale getirmek için doğru lastik basıncı şarttır. Ek olarak, daha iyi lastik performansı ve dayanıklılığı garanti eder. Bu nedenle cebinize doğrudan etkisi vardır.

Bu Makaleye De Göz At  LPG'li Araca Sahip Olmanın Avantajları

Lastik aşınmasını ve diğer ilgili unsurları hızlandırmanın yanı sıra, düşük lastik basıncı yakıt tüketimini bile etkileyebilir.

Ancak riskler bunun çok ötesine geçiyor. Bu yüzden bu durumun farkında olun.

Düşük Lastik Basıncının Ciddi Sonuçlar Ortaya Çıkartır

Düşük basınç lastiğinizin düşmanıdır, çeşitli sorunları vardır ve hatta ciddi kazalara neden olabilir. Düşük lastik basıncıyla etrafta dolaşırken karşılaştığınız bazı tehlikeleri aşağıda anlayın.

Lastik Ömrünü Kısaltır

Düşük lastik basıncının dikkate alınmaması düzensiz aşınmaya neden olabilir. Sonuç olarak, lastikleri oluşturan setin yapısı daha kırılgan hale gelir . Sonuçlar arasında, lastiklerin patlamasına neden olabilecek aşırı deformasyon ve anormal ısınma da vardır.

Lastikler Darbelere Karşı Daha Hassastır

Düşük lastik basıncı ayrıca onları yan taraftaki darbeye karşı daha hassas hale getirebilir ve bu da bölgede kabarcıklar oluşturur. Ayrıca tekerleklerde çatlaklara ve eziklere neden olabilir. Tüm bunlar, çalışırken rahatsızlığa neden olan ve sistemin ömrünü kısaltan faktörlerdir.

Bu Makaleye De Göz At  Motor Lambası Yanıyor

Araç Kullanımına Olumsuz Şekilde Yansır

Yanlış kalibrasyon, aracın yol tutuş kapasitesine de müdahale ederek manevra yapmayı zorlaştırır. Sonuç olarak, virajlarda denge kaybolur ve direksiyon daha ağır hale gelebilir. Aracı kesinlikle daha az güvenli hale getirecek sorunlar.

Araç, Suda Savrulmalarına Karşı Güvenlikten Ödün Verirsiniz

Lastik patladığında zeminle temas alanı artar. Bununla, önünüzdeki su birikimi büyür ve suda kızaklamanın gerçekleşmesine yardımcı olur.

Risklere Ek Olarak, Patlak Lastikler Cebi Etkiler

Daha önce de söylediğimiz gibi, düşük lastik basıncının bir kazada verebileceği hasara ek olarak, sistemin dayanıklılığını da tehlikeye atmaktadır. Erken ve düzensiz aşınmanın ilk adımıdır ve aracın daha fazla yakıt kullanmasını sağlayacaktır.

Bu Makaleye De Göz At  Motordan Duman Çıkması Durumunda Ne Yapmam Lazım

Güvenliği artırmak için ekstra ipucu

Bu nedenle, lastiklerin durumunu görsel olarak kontrol etmeniz ve ayrıca lastik basıncını düzenli olarak kalibre ederek test etmeniz önerilir. Genel olarak gösterge, bu kontrolün lastikler hala soğukken iki haftada bir yapılmasıdır. Oh, ve aynı zamanda güncel olduğundan emin olarak yedek lastik basıncını da kontrol etmeyi unutmayın.

Click to rate this post!
[Total: 14 Average: 4.9]

Bir önceki yazımız olan Arabamın Akü Lambası Yanıyor Ne Yapmalıyım ? başlıklı makalemizde akü, akü lambası ve akü lambası arızası hakkında bilgiler verilmektedir.

Click to rate this post!
[Total: 14 Average: 4.9]

Bir Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.