Fren Patlarsa Ne Yapmalı

Fren pedalına bastığınızı ve hiçbir şey olmadığını hayal edin. Bu durumda ne yapmalı?

Sürücü her zaman aracın frenine güvenmeyi bekler. Ancak frenler başarısız olduğunda sürücü kendini yoldaki en kötü kabuslardan birinde bulur. Ve herhangi bir araç bu sorunu yaşayabileceğinden, bunun size asla gelmeyeceğini düşünmeyin.

Umutsuzluğa kapılmanıza ve el frenini tüm gücünüzle çekmenize gerek kalmadan önce, siz ve arabanızla bu durumdan zarar görmeden çıkmanın en iyi yollarını açıklayacağız. 

PANIK YAPMA!

Arabanızı yavaşlatmadan yolda değilken konuşmak kolaydır. Bununla birlikte, umutsuzluk bu noktada hiçbir şeye yardımcı olmuyor, bu nedenle bir fren arızası durumunda olabildiğince sakin olmaya çalışın.

DURUMU DEĞERLENDİRMEK

Sakin kalarak, durumun tüm senaryosunu analiz edebilir ve en iyi kararları verebilirsiniz.

Aracın diğer araçlara ne kadar yakın olduğu, mevcut hızın ne olduğunu sakin kalarak analiz etmek gerekir.

VİTES KÜÇÜLTME

Araç yavaşlarken, daha yavaş viteslere geçin (motoru aşırı zorlamadan aracı daha fazla kontrol edebilmek için ikinci veya üçüncü olana kadar). Araç yavaşladıkça, parkurdan çıkmak ve el freni ile aracı durdurmak için güvenli bir yer bulmak mümkün olabilir. 

EL FRENİNİ DİKKATLİ KULLANIN

Bilmeyenler için el freni aynı zamanda acil durum freni olarak da bilinir. Bu nedenle, arabayı durduramayacağınız bir durumda kullanmak için daha iyi bir zaman yoktur.

Ancak el frenini uygularken çok dikkatli olmak gereklidir, çünkü savrulma olasılığı yüksektir. Aracın yavaşlamasını bekleyin ve mümkünse daha fazla sürtünme sağlayan bir yolda olun.

FREN ARIZASI İLE SÜRMEYİN!

Aracı durdurmayı başardığınızda, sakinleşin! Bundan sonra aracı kapatın ve en yakın çekici hizmetini-sevisini arayın. Kesinlikle arabayı bu şekilde daha fazla kullanmayı düşünmeyin.

FREN ARIZASI NASIL BELİRLENİR VE ÖNLENİR?

Fren sorunu belirtilerini nasıl tespit edeceğinizi bilmek, yukarıdaki ipuçlarımızı kullanmanızı engelleyebilir. Bu nedenle aşağıdaki durumlarda bizi izlemeye devam edin:

Fren Sesleri

Fren yaparken sesler veya gıcırtılar duyduğunuzda endişelenin! Bunlar, fren sisteminizin elden geçirilmesi gerekebileceğinin işaretleridir.

Yanan Uyarı Işığı

Fren lambanız yanıyorsa, sorunun ne olduğunu kontrol etmenin zamanı geldi. Sonuçta, neyin yanlış olduğunu söylemek için kendi arabanızdan daha iyi bir şey olamaz.

Fren Gücü Kaybı

Fren Disklerinde sorunlar olabilir ve fren arızasına neden olabilir.

Frene dokunduğunuzda frenin aynı verime sahip olmadığını hissediyorsanız ve arabanın durması yavaşsa, bir inceleme yapmanın zamanı gelmiş demektir. Bu sorun, onarım gerektirebilecek veya sadece fren balatalarının değiştirilmesini gerektirebilecek fren disklerinin elden geçirilmesi gerektiğinin bir işaretidir.

Lastiklerdeki Fren Sıvısı

Lastiklerinizi sıvı lekeli gördüğünüzde, hidrolik sistemde bir sızıntı olması muhtemeldir. Fren hidroliği, frenleme verimliliği için son derece önemli bir öğe olduğundan, tamirciye koşun ve sorunu çözün.

Our Score

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

LPG’li Araca Sahip Olmanın Avantajları

Mevcut LPG’li otomobil veya yeni bir LPG’li otomobil seçerseniz , artık ülke genelinde LPG istasyonları bulmak mümkün olduğu için aracınıza yakıt alımı yapmak sorun olmaktan çıkıyor. 

LPG ARAÇ SEÇMENİZ İÇİN 3 NEDEN:

  • Tasarruf
  • Özerklik
  • Ekoloji

YAKIT VE BAKIMI AZALTIN

İster yeni ister kullanılmış olsun, bir arabaya yapılan yatırımın çoğu yakıttadır. Araç yola çıktığı zaman, LPG göz önüne alındığında, bir biçimde daha ekonomik bir seçenek haline gelmiş oluyor. LPG fiyatı ortalama % 50 benzin fiyatının altındadır. Bir aracın performansından, benzinli veya dizel versiyonla aynı olan LPG’yi tercih ederken pişman olmazsınız.

LPG, motor aşınmasında daha büyük bir azalma sağlar ve bu da sonuç olarak daha fazla dayanıklılığı garanti eder.

EKOLOJİ – AKILLI EKOLOJİK YAKIT KULLANMAKTIR!

LPG’li bir araca sahip olmanın bir diğer avantajı da daha az CO2 emisyonuna (benzine göre% 15 daha az) yol açması ve zararlı partikül yaymaması nedeniyle çevre dostu bir yakıt olmasıdır . Geleneksel yakıtlarla karşılaştırıldığında, LPG Auto, NOx açısından öne çıkıyor ve yanmamış hidrokarbonlar, karbon monoksit, aldehitler ve aromatik ürünler gibi daha az kirletici gazlar açığa çıkararak benzinden ortalama% 50 dizelden ise % 10 daha az hava kirliliği sağlamış olur.

LPG TESİSATI

Yeni bir araba alırken ilk seçenek her zaman LPG değildir. Başlangıçta geleneksel yakıtlardan birini kullanan motora sahip bir araca LPG yerleştirme tercihi giderek yaygınlaşmaktadır.

LPG sistemi, hem dizel hem de benzinli hemen hemen tüm arabalara kurulabilir. Ancak, seyahat maliyetlerindeki fark daha fazla olduğu için benzinli araçlarda LPG kurulumu daha sıktır.

Bir arabanın dönüşümünü ve yasallaştırılmasını gerçekleştirmek için LPG yaklaşık 1 ila 4 gün sürer. LPG tesisatı marka, model motor hacmi, gücü ve üretim yılı: Her aracın özelliklerine bağlı olarak, özelleştirilmiştir.

İki yakıt arasındaki geçiş, durdurmaya veya motoru kapatmaya gerek kalmadan otomatik olarak veya bir düğmeye dokunarak yapıldığı için dönüştürülmüş arabalar LPG veya benzin / dizel ile çalışabilir. Bir arabaya LPG ile yakıt doldurmak , dizel veya benzinli bir araba ile aynı şekilde yapılır. LPG deposu normalde bagajda yer kaplamayacak şekilde yedek lastiğin yerine monte edilir.

Geleneksel yakıtlarla çalışan araçlarda olduğu gibi, bakıma özen göstermek hem LPG sistemi hem de motor açısından önemlidir, çünkü doğal olarak LPG sisteminin bazı bileşenleri zamanla yıpranabilir. Bu bakımın değeri ve yapılması gereken sıklık, kurulan LPG KİT’inin türüne göre değişir .

GPL SERTİFİKASI

Bir LPG aracı , DGEG (Enerji ve Jeoloji Genel Müdürlüğü) veya IMT (Hareketlilik ve Ulaşım Enstitüsü) tarafından akredite edilmiş bir LPG montajcısı tarafından dönüştürüldüğü sürece, diğerleri kadar güvenlidir.

LPG DENETİMİ

LPG’li araçlar , geleneksel yakıt kullanan diğer araçlar gibi zorunlu periyodik muayeneler gerektirir . Ancak, bir otomobil LPG’ye dönüştürülür dönüştürülmez, güvenlik koşullarının bozulmadan kaldığından emin olmak ve dönüşüm sürecini tamamlamak için muayene zorunludur. 

Our Score

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Motordan Duman Çıkması Durumunda Ne Yapmam Lazım

Aileyle o yürüyüşün ya da pazara yapılan o gezinin ortasında, aniden arabanın kaputundan garip bir duman çıkmaya başlar. Sonra umutsuzluk hakim olur! Zaten düşünüyorsunuz: Vay canına, motor gitti! Ama sakin ol. Motor aşırı ısınmış olabilir ve önlem almazsanız, araçtaki hasar geri döndürülemez olabilir.
Motorun aşırı ısınmasının beş ana nedenini öğrenin ve bundan sonra, motor tamamen gitmeden önce aracı tamirciye götürmek zorundasın asla ihmal etme.

1) DÜŞÜK SEVİYELİ SOĞUTMA SIVISI(ANTİFİRİZ)

Soğutma sıvısı, aracın sıcaklığını normal parametrelerde 90 ° Santigrat aralığında tutmaktan sorumludur. Yakıtın yanmasıyla ilgili birçok patlama olur ve soğutma sisteminin işlevi, otomobil parçalarının erimemesi için tam olarak motoru soğuk tutmaktır. Ama aynı zamanda çok soğuk değil çünkü araba hareket etmiyor. Soğutma sıvısı% 50 demineralize su ve% 50 katkı maddesinden oluşur. Ancak dikkatli olun: Nasıl değiştirileceğini bilmiyorsanız, bir tamirci arayın ve bu karışıma asla saf su eklemeyin.

2) VE ŞİMDİ? YAĞI DEĞİŞTİRMEYİ UNUTTUM!

Genelde yağ değişimine dikkat etmiyor musunuz ve değiştirilmesi gereken süreyi sık sık takip etmiyor musunuz? Peki, buna dikkat et! Otomobilin yağı azaldığında veya eski yağa sahip olduğunda, araç aşırı ısınabilir. Motor ısısının yaklaşık% 70 ila% 80’ini ortadan kaldırdığı için yağın yeterli seviyelerde olması gerekir. Yağ eksikliği nedeniyle parçaların daha fazla sürtünmeye maruz kaldığından ve bunun sonucunda sıcaklıkta bir artış olduğundan bahsetmiyorum bile.

3) TERMOSTATİK VANA

Soğutma sisteminin bir parçası olan termostatik vana ile ilgili sorunlar aşırı ısınmaya neden olabilir. Bunun nedeni, motor sıcaklığını kontrol eden bu cihazdır. Temel olarak iki işlevi vardır: radyatör fanını çalıştırmanın yanı sıra, soğutucunun serbest bırakılmasıyla birlikte soğutma ihtiyacı olup olmadığını gösterir. Vanayı korumak için yasal bir ipucu, radyatör suyunu her zaman doğru katkı maddesi ile muhafaza etmektir.

4) YIRTILMIŞ VEYA DELİNMİŞ HORTUMLAR!

Hortumların durumu, aşırı ısınmayla yakından ilgilidir. Kuruysa, motora su getirme işi tehlikeye girer. Sürücünün kendisi hortumların durumunu kontrol edebilir. Değişimin gerekli olduğuna dair bir işaret, uçlarda çok fazla tüy bıraktığınız zamandır. Araç kılavuzunda belirtilen ve doğru katkı maddelerinin kullanılması hortumların ömrünü uzatmaya yardımcı olur.

5) HAVALANDIRMA SORUNLARI

Motorun hasar görmesi durumunda aşırı ısınmaya neden olan önemli bir bileşeni elektrikli fandır. Daha çok motor ortam havasını yakalamakta zorlandığında devreye giren bir ev tipi fana benziyor.

Kırık motor kayışları, süresi dolmuş depo kapağı, ön havalandırma ızgarasında tıkanıklık, arızalı soğutma fanı ve su pompası pervanesinde aşınma gibi başka nedenlerden dolayı aşırı ısınma meydana gelebilir.

Sebepler çoktur. Bu nedenle, dikkatli olmak ve ilk çarpışmada ve motordaki “duman” sinyalinde bir tamirci çağırmak veya daha iyisi: motoru revize etmek veya revize etmek için acilen arabayı almak önemlidir.

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 4]

Arabam Aksaray’a Yakın Bir Yerde Yolda Kaldı Ne Yapmam Lazım

Bakım Yapmadan Yola Çıkmayın

Yola çıkma zamanı geldiğinde , ana bileşenlerin (lastikler, süspansiyon, lambalar, diskler ve fren balataları) yalnızca görsel bir incelemesi olsa bile, aracın revizyonunun yapılması önerilir .  Uzun süredir eklediğini bu yolculuk sırasında bir yolun ortasında araba arızalandığında sizi üzecek bir durumla karşı karşıya kalırsınız.

Yoldan Mümkün Olan En Kısa Sürede Uygun Bir Yere Geçin

Aracınız yolun ortasında durursa, mümkün olan en kısa sürede kaldırmaya çalışın. Yolun ortasındaki araç, o sırada yolu kullanan herkes için tehlikelidir. Hız yapanlar için yolun ortasındaki bir engele benzetilebilir  Aracınızda bir sorun olduğunu belirtmek için üçgeni uygun bir mesafeye reflöktör yerleştirin.üçgenin yol hızının km’si başına 1 m mesafeye yerleştirilmesi tavsiye edilir. Örneğin: Yol 60 km / s ise, üçgen aracın bulunduğu yerden 60 m uzağa yerleştirilmelidir; yol 120 km / s ise üçgen, bulunduğu yerden 120 m uzağa konumlandırılmalıdır.

Yardım isteyin

Araç sigortalıysa, derhal çalıştırın ve sorun yerinde çözülemezse en yakın tamirci atölyesine bir çekici isteyin. Size en yakın noktada bekleyen çekici hizmetimiz ile en kısa sürede sizin yanınızda olacağımızdan emin olabilirsiniz. Aksaray en Yakın Çekici Hizmeti için Pala Oto Kurtarma olacaktır.

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Doğru Hidrolik Yağı Nasıl Seçilir ?

 

Hidrolik yağ, hidrolik sistemlerin düzgün işleyişinde hayati bir rol oynayan, sıkıştırılamayan bir sıvı anlamına gelmektedir. Hidrolik sistemlerde enerji ve ısı transferindeki birincil rolüne ek olarak, bazı ikincil işlevleri de vardır. Kirlenmenin giderilmesi, sızdırmazlık ve yağlama.

Hidrolik Yağın Çok Çeşitli Uygulamaları Vardır

  1. Forkliftleri ve kütük ayırıcıları çalıştırır,
  2. Pilotların uçaktaki hayati sistemleri kontrol etmesine izin verir,
  3. Traktörler ve diğer tarım ekipmanlarındaki hidrolik frenlerin düzgün çalışmasını sağlar.

Hidrolik sıvılar mineral (bir arıtma işleminden geçmiş doğal yağ birikintilerinden elde edilir) veya sentetik (kimyasal sentezle tasarlanmış) olabilir.

Doğru Hidrolik Yağı Seçmenin Önemi

Doğru yağ türünü kullanmak verimliliği artırabilir ve aşınmayı azaltabilir, bu da daha az yakıt kullanılması ve ekipmanınızın ömrünün uzatılması anlamına gelir.

Bir yağ seçerken hatırlanması gereken üç temel özellik vardır:

• Çok dereceli veya tek dereceli,

• Deterjanlı veya deterjansız,

• Aşınma önleyici veya aşınma önleyici.

Çok Dereceli veya Tek Dereceli Hidrolik Yağ

Bir yağın içeriği, sıcaklığın viskozitesini veya kalınlığını nasıl etkilediğini açıklar. Çok dereceli bir yağ, daha geniş bir sıcaklık aralığında viskoziteyi koruyacaktır, bu nedenle aşırı hava değişiklikleriyle başa çıkması gereken ekipmanlar ve düşük sıcaklıklarda motorları çalıştırmak için idealdir. Sürekli çalışan motorlar için tek dereceli yağlar önerilir.

Our Score

 

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Karterde Yağ Sızıntısı Ne Anlama Geliyor

Karterde Yağ Sızıntısı var, Ne Yapmalıyım?

Yağ, içten yanmalı motora sahip herhangi bir aracın kan akışıdır. Yağ, motorda dolaşır ve bileşenlerini, kanın vücudumuzdan aktığı ve hücrelerimizi beslediği gibi yağlar.

Yağ karteri motorun altında bulunur. Motor geçitlerinden akarken ve bileşenlerden akarken yağı depolayan bir rezervuar görevi görür.

Motor bloğu ile karter arasında karter contası adı verilen bir şey bulunur. Conta, krank karterinden motor bloğuna veya tam tersi sirkülasyon sırasında yağı içeride tutan bir conta görevi görür. Karter contası yoksa yağ karterden dışarı sızacak ve motora doğru şekilde yağlama yapmayacaktır.

Karterde Yağ mı Sızıyor? Sebepleri Nelerdir

Çoğu araç parçası gibi, karter contası da sonsuza kadar dayanmaz. Aracınızı sürmeye devam ederken conta normal aşınma ve yıpranma yaşayacaktır. Sonunda, contanın o kadar yıprandığı noktaya ulaşacak ve artık yağı sızdırmaz hale getiremeyecektir.

Sonuç olarak, motor bloğu ile karter arasında dolaşmaya çalışırken bağlantıdan yağ sızmaya başlayacaktır. Contayı hemen değiştirebilmeniz ve sorunu çözebilmeniz için bu sorunun belirtilerini tanımanız gerekir.

Aksi takdirde, yeterince yağ sızmasına ve ciddi motor hasarına neden olabilir. Aşağıda, karter contasındaki en yaygın beş sızıntı belirtisi bulunmaktadır.

1. Karterde Görünen Yağ Sızıntısı

Açıkçası, en büyük ve en belirgin belirti aracın altındaki yağ sızıntısı olacaktır. Araca girmeden önce arabanın önünün altına bakın.

Motorunuzun altında küçük bir koyu kahverengi veya siyah sıvı birikintisi görürseniz, bir yağ sızıntısı var demektir. Hazneden mi yoksa başka bir yerden mi geldiğini görmek için daha fazla incelemelisiniz.

2. Motorun Aşırı Isınması

Araç yağı sızarsa, motor, bileşenlerini yağlamak ve soğutmak için yeterli yağ almayacaktır. Bu, sürtünen ve yoğun ısı üreten tüm hareketli bileşenler nedeniyle motorunuzun aşırı ısınmasına neden olur.

Muhtemelen sızıntıya neden olan contayı değiştirmezseniz, motor uzun süre aşırı hararet yaparsa hasar görür. Bizim bildiğimiz ismiyle motoru indirirsiniz

3. Araçta Duman Sorunları

Motor aşırı ısındığında, egzoz borusundan mavimsi duman çıkması beklene bir durumdur. Bazen duman doğrudan öndeki motor bölmesinden çıkar. Bu, egzoz manifoldundaki (normalde çok sıcak olan) bir yağ sızıntısının sonucudur.

Sızıntının bu şekilde devam etmesine izin verirseniz, yağın içine sızması durumunda da aracınızdaki önemli elektrik sensörleri zarar görebilir.

4. Düşük yağ seviyesi

Bir yağ sızıntısını ne durumda olduğunu öğrenmek için, yağ çubuğu çekin ve aracınızdaki yağ seviyesini kontrol edin. Yağ seviyesi çok düşükse, fark etmediyseniz, aracın çevresini sızıntılara karşı kontrol edin.

Ayrıca, karter contasının durumuna bir göz atın ve aşınmış olup olmadığına bakın. Bunu yapın veya aracınızı yağı değiştirmek için bir tamirciye götürün. Aynı zamanda eklemenizi kontrol etmelerini isteyin. Hasar görmüşse veya aşınmışsa değiştirin.

5. Motor uyarı ışığı

Yağ sızıntısı varsa paneldeki motor uyarı ışığı yanmalıdır. Bazı araç modellerinde ayrıca ayrı bir yağ uyarı ışığı vardır, ancak en azından motor uyarı ışığını görmelisiniz.

Aksaray Bölgesi En Yakın Çekici Hizmeti

Aksaray ve yakın çevre illerde başınıza bu sorun geldiyse yapmanız gereken fazla bir seçeneğiniz yok demektir. İlk olrak aracınız ve kendinizi yoldan emniyete almanız. Sonrasında bize ulaşmanız ve bizim uzman ekibimiz gelene dek aracınızın motoru kapalı şekilde beklemek olacaktır. Aksaray En yakın Çekici sorusuna farklı bir cevap aramaya gerek yok Pala Oto Kurtarma size en uygun en kaliteli hizmeti sunacaktır.

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

 

 

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Arabanız İçin Yapmanız Gereken Kış Bakımı Önerileri

Arabanızın da soğuktan ciddi şekilde etkilendiğini biliyor muydunuz? Bu nedenle, yılın en soğuk mevsimi boyunca bazı basit önlemler, örneğin yolun ortasında herhangi bir mekanik sorun oluşturmasını engeller. Acil onarımlar için beklenmedik ekstra masraflardan bahsetmeye bile gerek yok!

1. Yağ ve yağ filtreleri
Üreticinin tavsiyelerine uyduğunuzdan emin olun. Temiz ve verimli bir motor yağı, düşük sıcaklıklarla iyi başa çıkmanın anahtarıdır. Motor yağınızın motorunuz için en uygun yağ olduğundan emin olmalınız. yağın ince veya kalın olması konusunda kesinlikle arabanızın tavsiye ettiği yağı kullanmaya dikkat edin.
2. Arabayı yola çıkmadan ısıtın
Arabanızda elektronik enjeksiyon varsa, ayrılmadan önce motoru “ısıtmanız” gerekmez – yani, motor ideal sıcaklığa ulaşana kadar hızlanmanız gerekir. Enjeksiyon bunu yol boyunca sizin için yapacaktır, böylece zamandan ve yakıttan tasarruf edersiniz. Bu nedenle, ilk birkaç kilometrede, daha yavaş ve daha dikkatli sürün ve enjeksiyona işini yapması için zaman tanıyın.

3. Lastiklerinize iyi bakın
Aşırı soğuk koşullardaki yollar daha sık bir yağmur, sis ve hatta küçük buz katmanları senaryosu sunabilir – bu, elbette, daha özel olarak Brezilya’nın güney bölgesi için. Öyleyse ipucu: her bir lastiğinizin basıncını araç kılavuzunda önerilen kalibrasyona göre kontrol edin. Kalibre edilen lastik ile aracınız yolda güçlenerek güvenliği ve ekonomiyi artırır. Ve değiştirme zamanı gelirse, bir lastik uzmanı arayın ve en iyi seçimi yapın.
4. Aküye dikkat
edin Kış aylarında daha fazla çalışma eğilimindedirler, bu nedenle araç çalışırken ses, ışık veya diğer ekipmanları açık bırakmaktan kaçının.
5. Motor kayışlarınızın iyi çalışır durumda olduğunu kontrol edin
Hasarlı motor kayışları aşırı soğuğa dayanamaz ve daha çabuk kurur.

6. Aracınızdan Klimadan Kötü hava Geliyorsa, filtreyi temizleyin veya değiştirin
Yılın geri kalanında biriken dış kirleticiler hava filtresine yerleşir ve ısıtıcı açıldığında aracın her köşesine yayılır.
7. Arabanızın boyasını koruyun
Aracınızın görünümüne özen göstermenin iyi bir yolu cilayı güncel tutmaktır.
8. Kışın en önemli faktörlerden biri cam silecekleridir
cam sileceklerinin iyi durumda ve düzgün çalıştığından emin olun.

9. Arabanızın ışıklarını kontrol edin
Arka lambalar, sinyal lambaları, fren lambaları, farlar ve sürüş lambaları her zaman ilgiyi hak eder. Kış günlerinde geceler daha uzundur ve onlara daha fazla saat ihtiyacınız olacak.
1 0.  Aracınızda bir acil durum çantası bulundurun Üçgen, alet çantası ve ilk yardım çantasına ek olarak, her zaman en azından cep telefonunuz ve bir fener yanınızda bulundurun

Buna rağmen yolda kalırsanız Aksaray en Yakın çekici Hizmeti konusunda mutlak bize ulaşın size yardımcı olmak için hazır bekliyor olacağız.

Click to rate this post!
[Total: 12 Average: 4.5]

Click to rate this post!
[Total: 12 Average: 4.5]

Düşük Lastik Basıncının Arabaya ve Yakıt Tüketimine Etkileri

Güvenliğiniz için doğru kalibrasyonda lastik basıncını yakalamak çok önemlidir. Düşük lastik basıncını göz ardı ederek  büyük riskler aldığınızı unutmamanız gerekmektedir. Peki nelerdir bunlar

Yoldayken veya arabanın komutlarınıza normal şekilde yanıt vermediğini hiç hissettiniz mi? Düşük lastik basıncında bu belirtiler oldukça yaygındır.

Bununla birlikte, bu durumun yaratabileceği trajik sonuçlara rağmen, birçok insan onu görmezden geliyor gibi görünüyor. Üreticilere göre, sürücülerin yarısından fazlası önerilen sınırların dışındaki basınçla çalışıyor. Bu nedenle onlardan biriyseniz, daha güvenli ve ekonomik bir şekilde koşmak istiyorsanız konseptlerinizi gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.

Lastik Basıncını Ayarlamanın Önemi

Sorunları önlemek ve aracı daha güvenli hale getirmek için doğru lastik basıncı şarttır. Ek olarak, daha iyi lastik performansı ve dayanıklılığı garanti eder. Bu nedenle cebinize doğrudan etkisi vardır.

Lastik aşınmasını ve diğer ilgili unsurları hızlandırmanın yanı sıra, düşük lastik basıncı yakıt tüketimini bile etkileyebilir.

Ancak riskler bunun çok ötesine geçiyor. Bu yüzden bu durumun farkında olun.

Düşük Lastik Basıncının Ciddi Sonuçlar Ortaya Çıkartır

Düşük basınç lastiğinizin düşmanıdır, çeşitli sorunları vardır ve hatta ciddi kazalara neden olabilir. Düşük lastik basıncıyla etrafta dolaşırken karşılaştığınız bazı tehlikeleri aşağıda anlayın.

Lastik Ömrünü Kısaltır

Düşük lastik basıncının dikkate alınmaması düzensiz aşınmaya neden olabilir. Sonuç olarak, lastikleri oluşturan setin yapısı daha kırılgan hale gelir . Sonuçlar arasında, lastiklerin patlamasına neden olabilecek aşırı deformasyon ve anormal ısınma da vardır.

Lastikler Darbelere Karşı Daha Hassastır

Düşük lastik basıncı ayrıca onları yan taraftaki darbeye karşı daha hassas hale getirebilir ve bu da bölgede kabarcıklar oluşturur. Ayrıca tekerleklerde çatlaklara ve eziklere neden olabilir. Tüm bunlar, çalışırken rahatsızlığa neden olan ve sistemin ömrünü kısaltan faktörlerdir.

Araç Kullanımına Olumsuz Şekilde Yansır

Yanlış kalibrasyon, aracın yol tutuş kapasitesine de müdahale ederek manevra yapmayı zorlaştırır. Sonuç olarak, virajlarda denge kaybolur ve direksiyon daha ağır hale gelebilir. Aracı kesinlikle daha az güvenli hale getirecek sorunlar.

Araç, Suda Savrulmalarına Karşı Güvenlikten Ödün Verirsiniz

Lastik patladığında zeminle temas alanı artar. Bununla, önünüzdeki su birikimi büyür ve suda kızaklamanın gerçekleşmesine yardımcı olur.

Risklere Ek Olarak, Patlak Lastikler Cebi Etkiler

Daha önce de söylediğimiz gibi, düşük lastik basıncının bir kazada verebileceği hasara ek olarak, sistemin dayanıklılığını da tehlikeye atmaktadır. Erken ve düzensiz aşınmanın ilk adımıdır ve aracın daha fazla yakıt kullanmasını sağlayacaktır.

Güvenliği artırmak için ekstra ipucu

Bu nedenle, lastiklerin durumunu görsel olarak kontrol etmeniz ve ayrıca lastik basıncını düzenli olarak kalibre ederek test etmeniz önerilir. Genel olarak gösterge, bu kontrolün lastikler hala soğukken iki haftada bir yapılmasıdır. Oh, ve aynı zamanda güncel olduğundan emin olarak yedek lastik basıncını da kontrol etmeyi unutmayın.

Click to rate this post!
[Total: 14 Average: 4.9]

Click to rate this post!
[Total: 14 Average: 4.9]

Arabamın Akü Lambası Yanıyor Ne Yapmalıyım ?

Aracım Bozuldu Akü Lambası Yanıyor Ne Yapmalıyım ?

Aracınızın kontağını çevirdiğinizde, akü lambası yanıyorsa akünüz bitmiş veya bozulmuştur. Eğer aracınızı çalıştırmaya yeltendiniz fakat marş basmadı, bu durumda yüksek ihtimal ile akünüz bitmiştir.

 

Eğer Akünüz Bittiyse

Yakınlardaki araçlardan yardım isteyip ara kablosu(takviye kablosu) ile başka bir araçtan elektrik takviye edip aracınızı çalıştırabilirsiniz. Çalıştırdıktan sonra bir müddet akü kendisini şarj etmesi için dolaşın. Eğer yaptıklarınız işe yaramadı ise akününüz bozulmuştur.

 

Eğer Akünüz Bozulduysa

O anda sizin yapabileceğiniz bir şey yoktur . Çalışma saatleri içerisinde başınıza böyle bir bahtsızlık geldiyse en yakın akü servisini arayarak yardım isteyin. Eğer ki çalışma saatleri dışında böyle bir durum başınıza geldiyse en yakın oto kurtarmayı aramanızı tavsiye ederiz .

 

Our Score

Click to rate this post!
[Total: 9 Average: 5]

Klima Gaz Dolumu Nasıl Yapılır ?

Araç sahipleri için araba konforu ve klima olmazsa olmasıdır . Seyahat eden kişinin yolculuğu rahat ve konforlu yapması için klimanın tam randomlu çalışması gerekmektedir. arabamızdaki klima zaman zaman tam soğutmaz yada tam ısıtmaya bilir . Klima gazı eksikliği klima gazı dolumu gerektirir. Gaz dolumu yaparken araç sahiplerini ilgilendiren bir konuda fiyatıdır.

Normal durumlarda gaz eksilmez veya bir sıkıntı oluşmaz. aracınızla seyahat ederken klimayı açtığınızda tam olarak soğutmuyorsa veya tam olarak ısıtmıyorsa aracınızın klima bölümünde bir sıkıntı olduğunun göstergesidir. Bunu anlamanın püf notası vardır klima deposunun dış taraftaki ince kablolarda karalanma varsa aracınızın klima deposunda sıkıntı olduğunun göstergesidir. Araç sahipleri klima gaz dolumunu bilmiyorsa veya daha önce yapmadıysa uzman ellerin yapması gerekmektedir.

Klima Gaz Dolumu Nasıl Yapılır?

araç sahiplerinin yapabileceği bir iş değildir. Oto Klima Gaz Dolumu Daha önce yapmadıysanız uzman eller yapması hem araç hem de sizi sıkıntıya sokmamak için gereklidir. Teknik servis önce limanın arızasına bakarak ona göre bir işlem uygular. aracınızdaki sıkıntı giderildikten sonra klima gaz dolumuna  geçilir . Klima gaz dolumu, bir gaz tankı ve dolum cihazıyla yapılabilir. Aracın markasına göre dolum makinaları gerekli gaz dolumunu yapar. klimalarda farklı farklı gaz koyulur. Eski araçlarda genel olarak R22 gazı kullanılırken yeni araçlarda daha çok R410 gazı kullanılır. R22 gazı R410’a göre daha eski olsa da günümüzde hâlâ kullanılmaktadır ve daha uygundur.

 

Our Score

Click to rate this post!
[Total: 11 Average: 5]